Partners

Deze pagina zullen we gebruiken om een beetje “reclame” te maken voor de mensen/bedrijven waarmee we gaan samenwerken om de woning te realiseren.

ARCHITECT : Geert van Eeckhoudt

We hebben zeer bewust gekozen voor een architect dicht bij huis aangezien wij het belangrijk vinden dat de architect snel ter plaatse kan zijn bij problemen op de werf.

We zijn begonnen met alle architecten op te zoeken uit onze buurt via de website zoekeenarchitect.be. Via deze zoekmachine vonden we al heel wat namen terug en via een bezoek aan hun website konden we uitmaken in welke stijl zij zich thuis voelden. Uiteindelijk zijn we bij 5 architecten op gesprek geweest met een waslijst aan vragen. De ene gaf ons al een beter gevoel dan de andere en natuurlijk is het prijskaartje ook te overwegen.

FORUM : ECOBOUWERS en BOUWINFO

Zoals reeds aangehaald, hebben wij voor de opstart van onze bouw heel wat info vergaard op bouwfora en collega-bouwers ontmoet op opendeurdagen en beurzen. Zo waren de Ecobouwers Opendeurdagen zeer interessant voor ons en dit willen we andere zelfbouwers dan ook ten zeerste aanraden. Tijdens deze opendeurdagen in november kan je bij ecobouwers op bezoek gaan. Wijzelf bezochten een stro huisje en 2 passiefwoningen waarvan eentje in houtskelet. Deze zelfbouwers delen hun bevindingen ook op een blog, zijnde http://strohuis.wordpress.com/ en http://betontotblowerdoor.wordpress.com/.

INFRAX BOUWTEAMS ISM DIALOOG VZW

Deze 2-daagse bouwcursus hebben wij gevolgd op aanraden van een collega zelfbouwer die we ontmoet hebben op de opendeurdag van Ecobouwers.  De kosten (40€ per persoon) win je grotendeels terug want je doet er een hoop informatie op. Wij vinden zelfs dat deze cursus verplicht zou moeten gevolgd worden wanneer je van plan bent om zelf een huis op te trekken 🙂

Via de website bouwteam.be kan je je inschrijven, het zijn telkens 2 opeenvolgende zaterdagen die je vrij moet houden en de cursus wordt over heel Vlaanderen gegeven. Ook dames zijn zeker welkom! Dag 1 ging het vooral over oriëntatie van de woning en kom je alles te weten over isolatie. Dag 2 behandelt ventilatie en verwarming. Echt een enorme aanrader!

Sondering : Vanderkeulen uit Ternat

Gevelstenen : Jef Stone uit Geel

Jef Stone is gekend op de vele bouwfora en zo zijn wij ook bij hem terecht gekomen. Hij rijdt met je rond in zijn gemeente en toont de huizen die hij opgeleverd heeft.

Graafwerken : Jan Opsommers uit Gooik

Beton : CCB Italcementi uit Voorde

Stabiliteit en Veiligheid : TOPCO

Bouwhandelaar : Dedoncker in Ninove

Predallen : Van Thuyne uit het West-Vlaamse

Hout :  Van der Perre uit Lennik

Dakbedekking : De Blaere Ludwig uit Wingene

De zoektocht naar geschikte dakpannen is lang en moeilijk geweest. We hadden min of meer al een keuze gemaakt en al vele handelaars bezocht maar eigenlijk nog nooit echt die klik gehad. Op een druilerige zondagnamiddag reden we door België en zagen we een prachtig dak met Bourgondische tegelpannen. We hebben aangebeld en de eigenaar van de woning gaf ons de gegevens van Ludwig. Een week later hadden we een afspraak bij hem in zijn toonzaal en gaf hij ons enkele adressen van referentiewoningen die we direct gaan bekijken zijn. En dan eindelijk zagen we dat het goed was 🙂 correcte prijs, goede kwaliteit, snelle levering.

Schrijnwerk : Andries – De Scheemaeker uit Ertverlde

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Partners

 1. Hello Frederik & Evelyne,

  Ik heb een website die jullie misschien wel zal interesseren : http://www.happybouwen.be. “De Tripadvisor van de bouwsector”, zo werd mijn website door Trends magazine omschreven. Bouwers kunnen de bouwbedrijven waarmee ze werken beoordelen, toekomstige (ver)bouwers vinden via de zoekmachine de beste aannemer of vakman in hun streek. De website heeft maandelijks reeds meer dan 10.000 bezoekers en telt reeds meer van 1.200 (gecontroleerde) beoordelingen.

  Ik hoop dat jullie dit initiatief nuttig vinden? Indien ja, zijn jullie bereid jullie ervaringen ook op mijn site te delen? Zo helpen jullie toekomstige (ver)bouwers en goede bouwbedrijven (en ook mijn website, die zich nog steeds in een opstartfase bevindt).

  Alvast bedankt!

  Dries

  Andere zaken die me helpen :
  – een facebook like (www.facebook.com/happybouwen)
  – een link naar mijn website op deze blog (of andere website of forum)?
  – praat erover om je heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s