Afgraven grond

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG

Eerst zijn we zelf begonnen met de voorbereidingen van de grondwerken. Met het plan in de hand, hebben we 3 dagen nodig gehad om onze grond zelf uit te zetten. Wanneer de landmeter zijn veto kwam geven, stond de graafmachine al klaar en werd alles uitgegraven.

Aan het einde van de dag bleven wij achter met een hoopje grond 🙂

SAMSUNG

En de dag nadien konden we met ons schopje al herbeginnen 😦

SAMSUNGBouw 004 Bouw 003

Vooraleer de vloerplaat kon gegoten worden, moest de energiebocht nog op zijn plaats gestoken worden. Dit was effe tricky want wij zitten met muren van 50 cm dik en de buizen van de bocht waren te kort. Een kleine bekisting rond gemaakt en klaar is kees 🙂 Op aanraden van onze metser hebben we de energiebocht stevig vastgemaakt want een betonpomp blaast die bocht gewoon weg. We hebben deze dan stevig gemaakt met extra planken en balken en dan nog is de bocht tijdens het pompen een klein beetje verschoven.

Jullie zien dat we ervoor gekozen hebben om een plastiekfolie in de sleuven aan te brengen. Normaal gezien hoeft dit niet maar in onze grond zitten hele kleine bronnetjes die telkens modder meebrachten in de sleuven. Het gevolg hiervan was dat de sleuven dagelijks (meermaals !) inzakten en om dit te voorkomen, hebben we deze folie aangebracht. Het is ook niet aan te raden om de beton te laten storten in een sleuf vol modder want dan zou deze zich vermengen met de aarde en da’s blijkbaar niet echt ideaal..

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s