afwerking eerste verdieping

In februari zijn we na een kleine winterstop opnieuw beginnen metsen. De eerste verdieping was sinds nieuwjaar zo goed als af dus nu moeten hier opnieuw predallen gelegd worden. Ook op de garage komt nog een verdieping dus we zijn het nieuwe jaar begonnen met de nodige metselwerken.

Om de eerste verdieping te bekisten, hebben we ervoor gekozen om bekisting te gaan kopen. We vonden het redelijk riskant om dit zelf in elkaar te knutselen enkele meters boven de grond. De vorige bekisting konden we nog makkelijk via een ladder vastmaken maar dit werd ons toch net iets te hoog. Kost natuurlijk wel wat meer dan zelf bekisting in elkaar te timmeren maar we waren er dan ook op een paar uurtjes vanaf.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Tegelijkertijd zijn we ook begonnen met de uitlijning van de balken waarop de predallen zullen gaan rusten. We hebben dit voor de gelijkvloers ook gedaan en dit was toen ook een precies werkje. Hier kruipt altijd meer tijd in dan gepland maar het moet dan ook juist zijn.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

En een paar dagen later lagen de predallen er op, direct een heel ander zicht, lijkt al meer op een huis 🙂 Na het gieten van de beton nog 1 maand de steunen er onder en nadien mogen deze weggenomen worden.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Eenmaal de predallen geplaatst, werden er opnieuw betonnetten gelegd en was het wachten op de betonmolen. Normaal gezien de laatste keer, tenzij we er nog een derde verdieping willen opleggen 😉 We voorzien opnieuw isomo blokken zodat we hier later doorvoeringen kunnen voorzien voor ventilatie en afvoer.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

En dan zijn we opnieuw beginnen metsen, verdieping op onze garage. Kan eventueel later uitgebreid worden als slaapkamer want is toegankelijk vanuit de andere slaapkamers.  Wij isoleren 24 cm met rotswol, zelfde pakket als rondom de woning.

SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s