Betonwerken eerste verdieping

Begin september zijn we begonnen met de bekisting van onze ramen. We hebben heel wat ramen in onze woning, dus ook heel wat bekistingswerk. We zijn voor alle ramen op dezelfde manier te werk gegaan. Eerst begonnen met een kist te maken in multiplex platen, hierin kwam dan de wapening. Nadien werd alles verstevigd met balken en betonklemmen. De beton hebben we zelf afgemaakt en met emmertjes in de kist gegoten. Een tip, kleine stansoenen voor onder de ramen zijn heel handig.

SAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

De kleine ramen gingen redelijk vlot maar we hebben ook 2 grote ramen in de woning en hier is wat meer werk ingekropen. De werkwijze was dezelfde maar de wapening die hierin ging was heel wat zwaarder en dus moesten we ook extra verstevigen. Tijdens het betonneren van de kleine ramen ondervonden we al snel dat beton overal tussen kruipt dus hebben we nog extra balken aangebracht en werd het geheel ook ondersteund door speciale stansoenen die je normaal gebruikt voor de puntgevels.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Na de bekisting moesten er nog 2 zaken in orde gebracht worden vooraleer de predallen konden komen. Er waren nog 2 poutrellen die op hun plaats moesten gelegd worden en ook het raamwerk waarop de predallen gaan rusten, moest nog gemaakt worden. De poutrellen werden eerst behandeld met roestvrije verf en nadien werden ze voorzichtig op hun plaats gelegd.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Nadien begonnen we aan het raamwerk van balken waarop de predallen gaan rusten. Dit is een moeilijk en gevaarlijk klusje. De predallen moesten om de halve meter ondersteund worden dus zorgden we dat er overal stansoenen stonden en hierop maakten we dan het raamwerk met balken en houten latten. Een helm kwam hier goed van pas !

SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Dan was het eindelijk zo ver, de predallen konden gelegd worden. Direct een heel ander zicht als je de woning binnen komt. Het is donkerder en je ziet veel beter hoe de verschillende kamers er gaan uitzien. Je hebt er ineens ook een hele verdieping bij. De predallen worden op maat gemaakt en gelegd volgens een legplan dat de firma uittekent. Ze fungeren als een soort verloren bekisting met wapening in, hierop komen nogmaals netten en dan kan daarop de beton gestort worden.

IMGP0139 IMGP0127  IMGP0129 IMGP0130 IMGP0131 IMGP0135

Vooraleer de beton kon gestort worden, moesten we nog plaats voorzien voor de schachten van het ventilatiesysteem. Dit deden we door isomoblokken te plaatsen  zodat we later met een boor enkel door de predallen moeten gaan ipv door de hele betonplaat.

SAMSUNG SAMSUNG

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNGSAMSUNG

Tot slot kon de betonwagen komen en op de volgende foto zien julle het resultaat:

IMGP0147

3 gedachtes over “Betonwerken eerste verdieping

  1. Top foto’s! er wordt hard gewerkt zie ik. Ik heb even gezocht, maar ik kan geen planning vinden. Ik ben op verschillende blogs planningen aan het vergelijken dat ik even kan zien wat anderen aanraden/plannen zodat ik mijn eigen kan aanpassen.

    • Op vlak van planning zullen wij je moeten teleurstellen want wij hebben er namelijk geen 🙂 onze professionele situatie laat ons toe om enkele weken achter elkaar vollebak te werken en nadien enkele weken de werf stil te leggen, als je alles zelf doet, kan je je dit permitteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s