Metselwerken gelijkvloers

 

Foto’s van de uitzet, 2 lagen gewone Terca blokken en dan 1 laag Ytong die voor de thermische onderbreking zorgt. De hoogte van de Ytongblok is de hoogte van onze vloer, de rest wordt allemaal opgehoogd en gevuld met isolatie.

SAMSUNG SAMSUNG

Al snel waren we op deur- en raamhoogte. Er moesten dus profielen gezet worden en kaders gemaakt worden. Stilaan krijgt de woning vorm. We hebben er voor gekozen om voldoende profielen te zetten. Hier kruipt wel wat tijd in en het is niet altijd even gemakkelijk om overal goed aan te geraken maar uiteindelijk heeft dit ons metselwerk wel vergemakkelijkt. Aluminium profielen met houten stukken ertussen zijn het makkelijkst. De profielen moeten aan de binnenkant gezet worden, bij de opbouw van ons werkhuis hadden we dit fout gedaan maar een ezel stoot zich….

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Eens de profielen gezet waren, konden wij terug beginnen lijmen. De lijm is zeer dun dus corrigeren op fouten is moeilijk. Wanneer we merkten dat we niet meer waterpas stonden, hebben we hier en daar een stukje diba-folie tussen gestoken en zo kon de steen terug perfect pas gezet worden.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Hieronder een voorbeeld van de “gaten” die we moesten openlaten om nadien de binnenmuren in te schuiven. Een raar zicht eh 🙂

Hierboven een zicht op onze tafelsteenzaag, een must op iedere werf 🙂 Stenen zijn prima gezaagd, minder stof en gaat sneller en veiliger dan met de disk.

SAMSUNG

Nadien konden we beginnen met de binnenmuren. Eerste laag hebben we gemetst, daarna alles terug gelijmd.

SAMSUNG SAMSUNGWP_000531SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s