metselwerken verdieping en garage

Midden november begonnen we aan de metselwerken van de eerste verdieping van de woning. We kennen ondertussen de kneepjes van het vak, eerste laag uitzetten, opwerken naar de ramen toe, profielen stellen voor de ramen, verder omhoog en de laatste laag mooi uitpassen. Like pro’s 😉

Op de verdieping hebben we nog geen binnenmuren gezet, enkel de buitenmuren en diegenen waarop de predallen gaan rusten.  We werken steeds volgens een planning en wilden in nov en dec de verdieping en de garage opmetsen, dit is ons ook gelukt. Hadden we nog wat extra tijd gehad, zouden we ook nog de binnenmuren gemetst hebben want het zal geen sinecure worden om dit te doen eens de predallen op hun plek liggen.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Eenmaal we op hoogte zaten op de verdieping, moesten er terug wat grondwerken gebeuren. Aan onze woning hangt een garage aan vast, deze wordt beschouwd als een volledig aparte entiteit, zijnde de “garageblok” staat los van de “woningblok”. Om gemakkelijk te metsen moest nog een gedeelte van de grond afgegraven worden en hier kruipt natuurlijk ook een beetje tijd in.

SAMSUNG SAMSUNG

Eens dit in orde was, opnieuw profielen stellen en beginnen metsen. Nieuwigheid is wel dat  we de muur die grenst aan onze woning, onmiddelijk moeten isoleren want nadien kunnen we daar natuurlijk niet meer aan. We hebben ervoor gekozen om onderaan te werken met een laag XPS omdat de ondergrond redelijk vochtig is en dit materiaal kan de vochtigheid goed verdragen. De rest hebben we geïsoleerd met rotswol, op de foto’s kan je goed zien hoe dik de laag isolatie is, nodig natuurlijk als je laag-energie bouwt …

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Hieronder een eerste blik op onze laag isolatie, te beginnen met de XPS. We zitten met een totale dikte van 24 cm dus 2 “vellen” rotswol achter elkaar. Tussen de rotswol en de XPS hebben we diba folie geplaatst. Bevestiging van de rotswol gebeurt met speciale pluggen van 24 cm die de bouwhandelaar ons bezorgde. Een tip, koop zeker een goeie zaag om door de isolatie te gaan !

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

De metselwerken vorderen en zo wordt ook de isolatie verder opgebouwd.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Laatste foto is een blik van onze garage vanop de eerste verdieping. Momenteel wachten we op de predallen, deze van garage en verdieping zullen gelijktijdig geplaatst worden. In maart zullen we hopelijk aan de dakwerken kunnen beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s